Relaterte artikler

Integrering – en hjertesak

Molde Swing- og Rockeklubb hadde siste kursdag for flyktninger forrige onsdag. På kursene har de tilbudt swing, line-dance, gresk folkedans i tillegg til litt salsa, med kjempe suksess.

Med stadig nye deltakere har totalt 27 vært innom døren hvor hjerte for dansen og det sosiale står i fokus.

Hans Terje Møller er initiativtaker for kursene og har i tillegg engasjert flere trenere og dansere til å bidra som assistenter. Flyktningene og danseklubben har et felles mål med kursene, de skal bidra til en litt lysere hverdag. Det å bli god til å danse swing er ikke det viktigste, aller viktigst er samholdet og det å kunne fylle dagene med meningsfulle aktiviteter.

Integrering er stikkordet som har fått Molde Swing- og Rockeklubb til å tenke i nye baner.

Vellykket integrering handler om å la flyktningene få møte romsdalinger og sørge for at de kan jobbe og ha fritidsaktiviteter sammen.

Inkludering av jenter med minoritetsbakgrunn

Bare én av fem minoritets jenter fra 13-19 år i Oslo er med i organisert idrett. Dette viser tall fra dataundersøkelsen i Ung i Oslo 2015, hvor 24.000 elever fra ungdomskolene og de videregående skolene i Oslo har deltatt. Undersøkelsen viser også at idretten har en sterk posisjon blant ungdom, men at minoritets jenter i langt mindre grad er med enn andre ungdommer. Kursleder Hans Terje Møller sa til Romsdals Budstikke;

Første gang var det så mange menn som møtte at jeg måtte få flere kvinner fra klubben til å bli med, men i dag er det motsatt. 

Er dans den idretten som kan snu dette og bidra til økt idretts deltakelse hos jenter med minoritetsbakgrunn?

molde1

Kilder:

Romsdals budstikke – papirutgave 23.November 2016

Aftenposten