Relaterte artikler

Det norske landslaget klare for EM Disco 2016

Søndag 1. mai ble hele landslaget i Disco Dance & Disco Freestyle samlet i Studio 1s lokaler på Lørenskog for EM-samling.

Dansere fra hele syv klubber er tatt ut til mesterskapet som avholdes i Tsjekkia fra 18.-21. juni. Norge har som en av verdens beste disco-nasjoner store ambisjoner for årets EM , selv om noen av våre beste senior dansere la opp etter VM i 2015.

Norge har i år et meget sterkt lag bestående av gode solister, duoer, grupper og  Disco Freestyle utøvere. Nivået er godt i både i junior og senior.

Norge har sterke meritter å se tilbake på, og ønsket om like gode prestasjoner i år er sterkt. Ekstra spennende blir det for senior jentene i solo. Store profiler som Stine Larsen Nedgård, Madeleine Enersen, Vibeke Andreassen, samt Denise Pedersen fra Danmark har nylig gitt seg og gitt rom for andre sterke dansere. Det er ekstra gledelig å se at Norge har flere kandidater som kan stige helt til topps.

– Jeg gleder meg til en hyggelig tur, og håper spesielt de som stiller i sitt første EM, får en bra opplevelse, sier Team Captain Thomas Sterud Borgersen.

IMG_5588IMG_5590IMG_5582IMG_5589

EM samling

EM-samlingen startet med en fellesklasse som Team Captain Borgersen holdt. Det ble undervist “Girly Jazz”. I EM og VM er det spesielt viktig at utøverne byr på seg selv og det var fokus i disse timene. Girly jazzen satte standarden for hva som kreves av utstråling, og effekten av disse timene så man resten av samlingen.

Danserne ble deretter delt inn i junior og senior med hver sin sal og hver sine trenere, for gjennomgang av koreografier, tilbakemeldinger og pepp. Trenerteamet denne dagen besto av Thomas Sterud Borgersen, Karen Andresen fra DK 2Dance, Ida Craig fra Victory Dance og regjerende tittelholder i NM, EM og VM – Stine Larsen Nedgård

Samlingen ble avsluttet med en felles klasse. Her ble det konkurrert i utstråling, med både del-finaler og superfinaler.

– Enkelte utøvere er helt rå på dette, og jeg håper resten lar seg inspirere av dette, med videre jobbing mot EM, sier Team Captain Thomas S. Borgersen.

Vi ønsker den norske delegasjonen LYKKE TIL i mesterskapet!

IMG_5586 IMG_5587 IMG_5591 IMG_5592 IMG_5593 IMG_5594