Relaterte artikler

Dans for mennesker med funksjonsnedsettelse

I dag kom det en herlig artikkel i dagbladet fra Step up danseklubb sine kurs for barn og unge med funksjonsnedsettelse. I den forbindelse ønsker vi å informere om forbundets arbeid for å tilrettelegge dans for mennesker med funksjonsnedsettelse.

Artikkelen kommer ut i dagbladet-bilaget “tilgjenglighet” i dag (20. des.)
Du kan også lese artikkelen her

For klubber:

Alle klubber kan søke økonomisk til lokaler, instruktører, assistenter og markedsføring til dans for mennesker med funksjonsnedsettelse. Det kommer en ny tilskuddsordning i 2017, og mer info kommer i forbindelse med lansering av denne.

Norges Idrettsforbund har regionale fagkonsulenter- idrett for funksjonshemmede som kan hjelpe dere i gang.

For trenere:

Det er ikke noe hokus pokus å tilrettelegge dans for mennesker med funksjonsnedsettelse. Har du erfaring med å lede dans for barn og nybegynnere har du et godt utgangspunkt. For å få mer kompetanse og trygghet på dette anbefaler vi “trenerkurs- dans for mennesker med funksjonsnedsettelse”. Dette er et kurs som baserer seg på “the feel good way”, en metode du kan lese mer om her. 

I 2017 vil det komme trener 1- etterutdanningsmodul der trenerne vil lære om undervisningsmetodikk i møte med deltakere som har ADHD, asberger, tourettes syndrom og downs syndrom.

For deltakere og foreldre:

Liste over medlemsklubber som har et dansetilbud til mennesker med en funksjonsnedsettelse finner du her.
Stadig flere klubber tilrettelegger dans for mennesker med funksjonsnedsettelse. Hvis du ikke finner noen danseklubber i nærheten med tilbud, anbefaler vi at du tar kontakt så skal vi prøve å hjelpe deg.

Kontaktperson på dans for mennesker med funksjonsnedsettelser:
Tor Erling Johnsen
Tlf. 414 91 885
E-post: torerling@danseforbundet.no