Relaterte artikler

Akrobatisk rock’n’roll et steg nærmere å bli en OL-gren!

Årets første World Masters i Rock’n’roll og Boogie Woogie ble avholdt i St. Petersburg 7. mai 2016. I skarp konkurranse med 15 russere tok Anne Ragnhild og Steinar seg til nok en finale og endte på 6. plass. Med dette drar de i fra på verdensrankingen og er nå soleklart nr 1! Konkurransen ble vunnet av Jacek Tarczylo og Anna Miadzielec fra Polen som er tilbake etter et pauseår. Finalen bestod forøvrig av fem russiske par.

De siste årene har det russiske forbundet gjort en betydelig innsats for utbredelse av rock’n’roll. Dette var historiens første konkurranse med deltakelse fra alle verdensdeler i rock’n’roll, med par fra Australia, India, Senegal og Peru. Drømmen om OL-deltakselse lever med det i beste velgående. Tradisjonen tro sparer ikke russerne på noe når de arrangerer konkurranser og i St. Petersburg ble det gjennomført et fantastisk show med sirkusartister, popartister og full TV-dekning. Arrangementet var svært påkostet og hadde blant annet anlagt regnfall og brennende fontener som en del av sceneshowet.

Anne Ragnhild og Steinar drar kommende helg til et treningsopphold i Belgia der de skal trene med tidligere verdensmester i rock’n’roll, Johnny Coomans. Alt er dermed lagt til rette for spissing av formen inn mot EM i Halmstad om tre uker.

I Boogie Woogie deltok Sondre Olsen Bye og Tatiana Georgiievska. De tok seg til finale og endte på 7. plass. Thomas Audon og Sophie Allaf fra Frankrike vant konkurransen.

 

Link til rankingliste: http://www.wrrc.org/default.asp?iId=GGLGFL